Ziua Jandarmeriei sărbătorită la Arad în prezența ierarhului

Luni, 3 aprilie 2017, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad s-a săvârșit o slujbă de mulţumire cu prilejul împlinirii a 167 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române de către Grigore Alexandru Ghica, domnul Moldovei (1849-1853), cel care a aprobat hotărârea Divanului Obștesc, semnând actul de înființare a jandarmeriei: ”Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi”.
Slujba a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Timotei Arhiepiscopul Aradului, înconjurat de un sobor de preoți. În cadrul slujbei au fost înălţate rugăciuni de mulţumire şi invocare a ajutorului lui Dumnezeu asupra celor care supraveghează şi contribuie la menţinerea ordinii publice. „Dumnezeu să binecuvânteze această instituție și așa cum a arătat-o întotdeauna folositoare pentru țară, așa să o arate și de acum cu mult spor în folosul obștesc și să-i asigure, așa cum ne dorim cu toții, prestigiul pe care îl merită mereu, întru mulți și fericiți ani” – a spus Întâistătătorul Eparhiei arădene în cuvântul aniversar rostit cu acest prilej.
La eveniment au participat toate structurile instituției, comandament, în frunte cu inspectorul șef, colonel Axenti Nicolae Sorin. În cadrul ceremonialului militar, s-a dat citire mesajelor aniversare, iar prefectul judeţului Arad, Cosmin Pribac, a transmit mesajul său dedicat jandarmilor. Cu prilejul Zilei Jandarmeriei Române, la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Arad au fost înaintaţi în grad, înaintea expirării stagiului minim, un ofițer și 5 subofițeri, 11 ofițeri și 17 subofițeri au fost recompensați cu mulțumiri, iar 15 subofițeri au primit felicitări.

Pr. cons. Gabriel Cosmin Mariș

image