Cerc misionar în Parohia Țipari

Duminica a III-a după Paști, a Mironosițelor, a întrunit în rugăciune preoții și credincioșii din Cercul Pastoral Misionar Chişineu-Criş, coordonați, din încredințarea Înalt Preasfințitului Părinte Arhiepiscop Dr. Timotei al Aradului, de către Preacucernicul Părinte Dumitru Daniel-Mirel de la parohia Chișineu-Criș I.

Astfel, un număr de 12 preoți și credincioși la ceas de seară s-au întrunit de această dată în Parohia Țipari, din Protopopiatul Arad, unde începând cu ora 1800 au săvârșit Taina Sfântului Maslu.
Cuvântul de învăţătură la Taina Sfântului Maslu a fost rostit de părintele Aurel Mager de la parohia Nădab, care a subliniat printr-un cuvânt de învățătură perioada deosebită în care ne aflăm, arătând că pericopa Evanghelică din această Duminică ne vorbește despre bucuria pe care Mironosițelor au trait-o când au văzut mormântul gol și cum au vestit Apostolilor Învierea Mântuitorului Iisus Hristos. Dragostea și prețuirea femeilor mironosițe au fost răsplătite cu bucuria întâlnirii cu Hristos cel înviat care le-a adresat salutul de bucurie. Această bucurie a fost trăită și de comunitatea credincioșilor din Țipari care în urmă cu o săptămână și-au serbat patronal spiritual al Bisericii, pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruință.

În finalul întrunirii părintele paroh Mihai Oprea a mulțumit părintelui Aurel Mager pentru bogatul cuvânt de învățătură și tuturor pentru prezență, după care a susţinut în fața colegilor preoți referatele cu temele: Icoana – „fereastră spre cer” și „Biblia neștiutorilor de carte”, respectiv Patriarhul Justinian – repere biografice. Seara s-a încheiat cu o agapă frăţească.

Următoarea întâlnire a preoţilor din cercul misionar Chişineu-Criş va avea loc în data de 13 mai, în Parohia Grăniceri.

Pr. Adrian Hanțiu
Parohia Vânători

image