CERC PASTORAL MISIONAR PAROHIA ZĂRAND

Joi, 15 iunie 2017, Parohia Sintea Mică, din Protopopiatul Arad, a găzduit întrunirea preoţilor din cadrul Cercului pastoral-misionar Zărand, coordonați, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului, de către Preacucernicul Părinte Nicolae Rădulescu, preot paroh la Parohia Sântana I.
Întrunirea a început la ora 18, în biserica parohială, după care preoţii prezenţi s-au retras la Oficiul parohial, unde s-au purtat discuţii pe tema referatului susţinut de către părintele Nicolae Pașca, de la Parohia Zărand. În referatul prezentat, ,,Icoana în viața creștinului ” , părintele Nicolae Pașca, a vorbit despre icoană, pornind, cu simbolurile și tipurile de reprezentare iconică în Vechiul Testament, apoi în Noul Testament. Icoana, pentru creștin, nu aduce în memoria lui doar chipul lui Dumnezeu sau al sfinților, ci și lucrarea harică binefăcătoare, de care acesta beneficiază. În luările de cuvânt, preoţii prezenţi şi-au adus aportul în dezbaterea temei.
La finalul discuţiilor, preotul paroh Nicolae Pașca a mulţumit preoţilor care au participat la acest moment important din viaţa comunităţii pe care o păstoreşte. Seara s-a încheiat cu o agapă frăţească.

​Diacon,
​ Adrian Crainic

image