Ziua Drapelului, sărbătorită la Arad

Ziua Drapelului a fost marcată, luni, la Arad prin ceremonii militare și religioase, la care au participat reprezentanți ai administrației locale și județene, ai Bisericii și Armatei.

Manifestările au început duminică, în centrul Aradului, prin coborârea drapelului naţional de pe catargul din apropierea Palatului Administrativ şi introducerea drapelului nou în incinta Catedralei Arhiepiscopale „Sfânta Treime”.

După slujba de sfinţire oficiată luni, noul drapel a fost adus de militari în centrul Aradului, unde a avut loc ceremonialul de înălţare.

În timpul ceremoniei, Florentina Horgea, subprefect al județului Arad, a citit un mesaj din partea ministrului Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan.

La evenimentul din centrul Aradului a participat și secretarul de stat din cadrul Departamentului Centenar, Cristian Videscu, alături reprezentanți ai instituțiilor publice din Arad, cadre militare în rezervă sau retragere, veterani de război, reprezentanți ai revoluționarilor arădeni și alte persoane interesate.

ÎPS Timotei Seviciu, arhiepiscopul Aradului, a rostit o rugăciune de binecuvântare înainte de înălțarea drapelului pe catarg, iar muzeograful Bogdan Ivașcu a prezentat o alocuțiune despre istoricul culorilor ce compun Drapelul Național al României.

Manifestările dedicate Zilei Drapelului s-au încheiat cu defilarea gărzii de onoare, pe strada Romul Veliciu.

Ziua Drapelului Naţional a fost proclamată prin Legea nr. 96/1998 şi se sărbătoreşte în fiecare an la data de 26 iunie.

Conform legii, ziua de 26 iunie este marcată de autoritățile publice și de celelalte instituții ale statului prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau științific, consacrate istoriei patriei, precum și prin ceremonii militare specifice.
Sursa: actualități-arad.ro

image

image