Instalarea noului preot paroh din Parohia Cuied

În Duminica a 8-a după Rusalii, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a avut loc instalarea noului preot din parohia Cuied, Protopopiatul Sebiş, de către preaonoratul părinte Protopop Alexandru Botea, fiind înconjurat de un ales sobor de preoţi . Din sobor au făcut parte: Pr. Daşcau Ioan , Pr. Coşeri Vasile din parohia Paulian, Pr. Muţ Ştefăniţă din parohia Seleuş , Pr. Pop Cristian din parohia Revetiş şi tânărul Pr. Coşeri Lucian-Bogdan.
Acest sobor de preoţi a săvârşit în biserica parohială cu hramul „Sfântul Ierarh Vasile cel mare” din satul Cuied, Sfânta Liturghie în prezenţa autorităţilor locale şi a unui număr însemnat de credincioşi. Răspunsurile liturgice au fost date de către un grup de tineri absolvenţi ai Facultăţii de Teologie din Arad, dar şi de către cântăreţii parohiei.
Cuvântul de învăţătură a fost rostit de către Pr. Muţ Ştefăniţă, în care a prezentat pericopa Evangheliei din Duminica a 8-a după Rusalii, având ca temă ,, Înmulţirea pâinilor şi a peştilor,, din Evanghelia de la Matei, cap. XIV, 14-22, istorisind minunea celor întâmplate, prin săturarea mulţimilor de către Mântuitorul Hristos cu cele cinci pâini şi doi peşti.
La finalul Sfintei Liturghii, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, părintele Alexandru Botea, protopopul Sebişului, a oficiat instalarea noului preot, în persoana Preacucernicului părinte Lucian- Bogdan Coşeri, fost diacon-onorific al Arhiepiscopiei Aradului.. Acesta i-a înmânat noului preot Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce şi cheia bisericii, evidenţiind simbolismul acestora pentru cel căruia se încredinţează.
Noul preot al Parohiei Cuied, părintele Lucian-Bogdan Coşeri, a adus mulţumire Bunului Dumnezeu, Mântuitorului Hristos şi Maicii Sale, pentru toate darurile şi binefacerile pe care le-a revărsat cu îmbelşugare peste persoana sa, mulţumind, în acelaşi timp, cu recunoştinţă, Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei pentru noua misiune preoţească încredinţată, şi pentru toată dragostea arătată faţă de familia preoţească din care face parte, fiind al 5-lea slujitor al lui Dumnezeu. asigurându-l de toată increderea că va avea o slujire rodnică și o bună-chivernisire a parohiei încredinţate spre păstorire.
Totodată, noul preot a adresat cuvânt de mulţumire și Preaonoratului părinte protopop, preoților slujitori, oficialităţilor locale și tuturor credincioşilor cere i-au fost alături la această sărbătoare şi la acest eveniment important din viața sa.

image

image

image

image

image