Cerc misionar-pastoral în parohia Căpruța

Din încredinţarea IPS Timotei, Arhiepiscopul Aradului, Cercul Misionar Nr. 2 Radna, sub coordonarea Pr. Murgu Marius s-a întrunit marți, 15.08.2016, în Parohia Căpruța. Biserica de aici (1926) are hramul ,,Adormirea Maicii Domnului”. Cu acest prilej soborul de preoţi prezent în Biserica de la Căpruța, a oficiat Sfânta Taină a Maslului.
La Sfânta Taină a Maslului am avut bucuria de a-l avea în mijlocul nostru pe Părintele Profesor Constantin Rus, profesor al Facultății de Teologie Ortodoxă ”Ilarion V. Felea” din Arad, fiu al satului Căpruța, care după terminarea slujbei a ținut un frumos cuvânt de învățătură despre însemnătatea și frumusețea praznicului Adormirii Maicii Domnului, făcând apoi legătura cu sărbătoarea care urmează în data de 16 august și anume comemorarea Sfinților Martiri Brâncoveni, importanța și însemnătatea martiriului acestora pentru neamul românesc.
In continuare, Părintele Cornel Ilica, de la parohia Belotinț a susținut tema de zi a Cercului Misionar, anume „Patriarhul Justinian. Promotor al dialogului panortodox şi intercreştin.”
Părintele paroh, Cosmin Sucigan, a multumit în încheiere atât Părintelui profesor Constantin Rus cât și preotului care a susținut tema Cercului Misionar, Părintelui Cornel Ilica dar și tuturor celor prezenți la frumosul eveniment, preoți și credincioși.

image