CERC PASTORAL MISIONAR PAROHIA SINTEA MICĂ

Joi, 31 august 2017, Parohia Sintea Mică, din Protopopiatul Arad, a găzduit întrunirea preoţilor din cadrul Cercului pastoral-misionar Zărand, coordonați, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului, de către Preacucernicul Părinte Nicolae Rădulescu, preot paroh la Parohia Sântana I.
Întrunirea a început la ora 18, în biserica parohială, după care preoţii prezenţi s-au retras la Oficiul parohial, unde s-au purtat discuţii pe tema referatului susţinut de către părintele Ciprian Ilica, de la Parohia Sintea Mică. În referatul prezentat, ,,Apariția icoanei bizantine ” , părintele Ciprian Ilica, a vorbit despre icoană, pornind, cu simbolurile și tipurile de reprezentare iconică în Vechiul Testament, apoi în Noul Testament. A vorbit apoi despre apariția primelor reprezentări de icoane, din secolele II-IV, despre influența cultului morților în dezvoltarea artei icoanei, despre așa zisele icoane nefăcute de mână omenească, precizând că ,,lumina taborică face din icoană argumentul iconografic al existenței lui Dumnezeu” (Paul Evdokimov).
La finalul discuţiilor, preotul paroh Ciprian Ilica a mulţumit preoţilor care au participat la acest moment important din viaţa comunităţii pe care o păstoreşte. Seara s-a încheiat cu o agapă frăţească.

​Diacon Adrian Crainic

image