Credincioși din Parohia Vinga în pelerinaj

Cu binecuvântarea Inaltpreasfințitului Arhiepiscop Timotei, 50 de credincioși din parohia Vinga, coordonați de preotul paroh, au efectuat un pelerinaj, în data de 12.08.2017, prin agenția de turism Basilica Travel a Patriarhiei Române.
Prima destinație a fost la Mănăstirea Prislop, la mormântul Părintelui Arsenie Boca, iar apoi la peștera Sfântului Ioan de la Prislop.
La întoarcere, grupul de pelerini a poposit la Catedrala Învierea Domnului din Caransebeș. După ce s-au închinat și s-au rugat, preotul coordonator, le-a prezentat câteva date legate istoricul acestei Catedrale, începând de la primul Patriarh Miron Cristea care a păstorit această Episcopie între ani 1910-1919 și până în momentul sfințirii ei de către PF Daniel în 12 septembrie 2010.
Un alt loc binecuvântat spre care și-au îndreptat pașii pelerinii a fost Mănăstirea Teiuș de lângă Caransebeș, ocrotită de Maica Domnului și condusă de Părintele stareț Justinian Tibil, care le-a prezentat istoricul acestei mănăstiri dar și icoana făcătoare de minuni de aici.
Următoarele mănăstiri care au făcut parte din itinerarul nostru au fost cele de la Brebu și Vasiova.
Penultimul popas al pelerinajului nostru a fost intrarea la aşezământului social Sfântul Nectarie unde Părintele Caius Negrea cu dragostea și bunătatea sa, a oferit pelerinilor și ,,cele ale Martei” dar și cele ale Mariei.
Ultima destinație a fost Biserica Sfântul Nicolae din Bocșa Română unde preotul cordonator a fost numit prima dată preot și unde a slujit timp de cinci ani.
Aici, preotul paroh Silviu Ferciug le-a oferit credincioșilor informații în legătură cu istoria acestei biserici, a preoților ce au slujit în ea, vorbindu-le și despre bogata activitate corală care a existat de-a lungul timpului în Bocșa.

A consemnat, Pr. Răzvan Sas

image

image