Credincioșii din Aluniș în pelerinaj la Mănăstirea Nera și la Catedrala Mitropolitană din Timișoara

În data de 26 august a.c., un grup de credicioși ai parohiei ortodoxe din Aluniș, a participat la un pelerinaj organizat la mănăstirea Nera din județul Caraș- Severin precum și la Catedrala Mitropolitană din Timișoara. Pelerinajul a fost organizat de pr. paroh Ilota Sorin prin Agenția de pelerinaje Basilica Travel, a Patriarhiei Române.
Astfel la primul popas- mănăstirea Nera, pelerinii au fost întâmpinați de două viețuitoare ale mănăstirii care i-au condus mai întâi la biserica centrală a mănăstirii, unde credincioșii s-au închinat la o icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului, după care au mers la un paraclis mai mic acolo unde sunt adăpostite numeroase fragmente din moaște de la mai mulți sfinți sau părticele din veșmintele acestora. În cele din urmă pelerinii au participat la o slujbă a parastasului oficiat în paraclisul mare al mănăstirii cu hramul Buna-Vestire. Dragostea maicilor din obște s-a arătat și prin faptul că au servit pe vizitatorii cu o masă la trapeza mănăstirii.
Al doilea obiectiv al pelerinajului l- a reprezentat vizitarea Catedralei Mitropolitane și închinare la moaștele Sf. Iosif cel Nou de la Partoș, care sunt adăpostite în impozantul lăcaș de cult. Sf. Iosif a fost mitropolit al Banatului la mijlocul secolului al XVII-lea, pentru scurtă vreme, retrăgându-se la mănăstirea Partoș, unde azi se păstrează mormântul său. Canonizarea Sfntului mitropolit a avut loc în anul 1956. Mulțime mare de credincioși de pretutindeni aleargă la racla Sf. Iosif cerându-i ajutorul și primind binecuvântarea lui.
Nădăjduim ca acest pelerinaj să aducă în sufletele pelerinilor mai multă credință, nădăjde și bucurie.

A transmis, pr. Sorin Ilota

image