Cerc pastoral-misionar în Parohia Dud

​Duminică, 27.08.2017, în biserica din Dud, cu hramul “Adormirea Maicii Domnului”, a avut loc întrunirea cercului pastoral-misionar Târnova, condus, din încredinţarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Timotei, de către P. C. Părinte Teodor Păiuşan de la parohia Târnova.

​Evenimentul a început la orele 15:00 prin săvârşirea Tainei Sfântului Maslu, unde a slujit un sobor format din 9 preoţi. La finalul slujbei părintele Costel Bun, de la parohia Tauţ, a rostit un frumos cuvânt de învăţătură, prezentând câteva aspecte importante ale Sfântului Maslu, amintind apoi şi de Evanghelia ce s-a citit dimineaţă la Sfânta liturghie.

După slujbă preoţii s-au îndreptat spre casa parohială, unde părintele Marius Lucaciu, de la parohia Minişel, a susţinut, în conformitate cu tematica anului omagial 2017 în Patriarhia Română, referatul cu tema: “Icoana în şcoală: semn al iubirii lui Dumnezeu pentru oameni”. Părintele referent a menţionat că icoana este imaginea care te împinge spre rugăciune, care ajută la o comuniune cu Dumnezeu. Şcoala este locul unde copiii se dezvoltă atât educaţional, cât şi emoţional şi, de aceea, prezenţa icoanei este extrem de importantă. În dezvoltarea copiilor trebuie integrat Chipul lui Dumnezeu, care revarsă din dragostea Sa nemăsurată peste cei care cresc ca şi mădulare ale Bisericii.

​La final părintele paroh Giani Achim a mulţumit tuturor preoţilor prezenţi, oferind la final o agapă frăţească.

Pr. Gabriel Streulea,

Parohia Şilindia

image

image