SĂRBĂTOAREA TĂIERII CAPULUI SFÂNTULUI IOAN BOTEZĂTORUL, LA CATEDRALA VECHE DIN ARAD

Cu prilejul sărbătorii Tăierii capului Sfântului Ioan Botezătorul, marți 29 august 2017, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop dr. Timotei a poposit în mijlocul comunității credincioșilor de la Catedrala Veche din Arad. Împreună cu soborul părinților slujitori de la această parohie, a slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. Slujirea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop a fost legată de faptul că Sfântul Ioan Botezătorul este ocrotitorul catedralei istorice a Aradului.
Cuvântul de învățătură al Chiriarhului a fost pus sub titlul ,,Sfârșit de cale” (în baza pericolelor scripturistice ale sărbătorii: Fp. Ap. 13; Marcu 4), adică sfârșitul uneia pământești și începutul alteia cerești, a celui ce a fost înger în trup, o misiune împlinită și o istorie începută. Sfântul Ioan Botezătorul – Profet ce vestea pregătirea căii Domnului spre sufletele oamenilor, ca Înainte-Mergător și Botezător al Mântuitorului. Citirile biblice de astăzi arată importanța locului câștigat de Sfântul Ioan, în istoria biblică, încununat cu mucenicia în apărarea dreptății ca și a întregii sale lucrări.
Pentru cinstirea Sfântului Înaintemergător și Botezător Ioan au fost scoase și puse la închinat o părticică din sfintele sale moaște, aflate în vistieria Catedralei Vechi.
La final, părintele paroh, Traian Micoroi a mulțumit ierarhului pentru binecuvântarea pe care a revărsat-o peste preoții și credincioșii parohiei Arad-Centru prin slujirea Sfintei Liturghii.
Biserica îl cinstește în această zi pe Botezătorul Mântuitorului, prin post și rugăciune.

Arhid. Tiberiu Ardelean

image

image

image

image