Liturghie Arhierească la Schitul de maici din Bodrogul Vechi

În ziua de marți, 29 august, la Sărbătoarea Tăierii capului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, obştea Schitului de maici în frunte cu Maica Teodora Opriș, stareța schitului ,,Sfânta Cuvioasă Paraschiva” Bodrogul Vechi, Protopopiatul Arad şi pelerinii care vin să se închine aici au avut bucuria duhovnicească de a-l avea în mijlocul lor pe Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Aradului, care a săvârşit Sfânta Liturghie, înconjurat de un ales sobor de părinți.
În cuvântul de învăţătură, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul a evidenţiat viaţa, activitatea și martiriul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul.
La încheierea slujbei, în numele soborului schitului şi al pelerinilor prezenţi, Preacuvioasa maică Teodora Opriș, stareța schitului ,,Sfânta Cuvioasă Paraschiva” Bodrogul Vechi a mulţumit Ierarhului pentru binecuvântarea pe care a revărsat-o peste obștea mănăstirii şi pentru cuvântul părintesc adresat.
Aşezarea monahală a luat fiinţă în anul 2000, la Praznicul ,,Intrării Maicii Domnului în Biserică”. Datorită deselor revărsări ale Mureşului, biserica cu hramul ,,Buna Vestire” din satul Bodrogu Vechi fiind în primejdie de a se surpa a fost strămutată în anul 2001 în incinta noului lăcaş.
Cătălin-Iulian Drăgan

image