Hramul bisericii din Șiștarovăț

În fiecare an, pe 15 august, fiii Comunei Şistarovăţ alaturi de distinsii invitati, se adună de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, hramul bisericii din comuna. Şi în acest an aceştia au poposit marti după-masă, la Sf. Biserică unde preotul paroh Baba Teodor-Calin, împreună cu un sobor de preoţi in frunte cu parintele protopop Ioan Jidoi, Pr.secretar Mircea Sirian parohia Batuta, Pr. Florin Ardeuan parohia Chesint, Pr.Balint Cosmin parohia Lipova-Bai, Pr.Savusca Valentin parohia Dorgos, Pr.Vasile Matei parohia Bata, si profesor Diac. Baba Lucian-Victor au oficiat slujba vecerniei cu litie. A urmat conform obiceiului inconjurarea Bisericii împreună cu toti credinciosii.
Cu acest prilej parintele protopop Ioan Jidoi a ţinut un cuvânt de învăţătură legat de importanţa cinstirii Maicii Domnului în viaţa creştinilor scoţând în evidenţă cinstirea pe care credinciosii de pe meleagurile Lipovei şi din împrejurimi, o dau Maicii Domnului, mărturie fiind numărul mare al bisericilor de aici care poartă hramul Maicii Domnului. La final pr. paroh Baba Teodor-Calin a ţinut să mulţumească celor prezenţi, oficialităţilor centrale şi locale.
După slujba de la biserică, credincioşii s-au îndreptat spre locul unde d-l primar Marinel Jurjescu si d-l viceprimar Andrei Neda au organizat ca de fiecare data, in fiecare an, ruga Comunei Sistarovat.
A transmis preot Teodor-Călin Baba

image