Instalarea noului preot paroh în Agrișu Mare

Pronia dumnezeiască, grija arhierească, vrednicia slujirii și rugăciunile credincioșilor au reprezentat un punct de convergență, în Parohia Ortodoxă Română Agrișul Mare din Protopopiatul Ineu, la Praznicul Schimbării la față a Domnului nostru Iisus Hristos.
​Purtarea de grijă a lui Dumnezeu care se manifestă continuu față de creația Sa sub diversele aspecte, s-a manifestat și de această dată față de cei chemați la mântuire din Parohia Agrișul Mare prin aceea că, odinioară, le-a sfințit locaș de rugăciune unde le-a rânduit preoție slujitoare.
​Grija arhierească a Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, așezat de Hristos în treapta arhieriei – ca să îndrepteze cele ce mai lipsesc și să așeze preoți prin cetăți (Tit 1,5), a găsit de cuviință ca, după plecarea P.O. pr. Adrian Zaha la Parohia Ortodoxă Română din Ineu să trimită comunității agrișene pe un alt slujitor de la altarul ineuan, în persoana P.C. Pr. Marius Ioan Leucuța pentru a asigura continuitatea slujirii mântuitoare.
​Vrednicia slujirii preotului nou numit pentru Parohia Agrișul Mare nu poate fi trecută cu vederea. Preacucernicia sa este dublu licențiat – în teologie pastorală și drept civil – a urmat cursurile de master pe care le-a difinitivat în anul 2007; are o vechime de 10 ani în cler cu o experiență pastorală de 7 ani în mediul rural și de 3 ani în mediul urban. De asemenea, se bucură și de o experiență didactică fiind din anul 2006 până în prezent și profesor de religie la Grupul Școlar ”Sava Brancovici” din Ineu.
​Comunitatea rugătoare a credincioșilor din Agrișul Mare a primit ieri, la Praznicul Schimbării la față a Domnului nostru Iisus Hristos răspunsul la rugăciunile înălțate către Dumnezeu de a le trimite un preot vrednic ca să-i călăuzească spre dobândirea mântuirii. La acest praznic a fost instalat în parohia lor, ca paroh, P.C Pr. Marius Ioan Leucuța în prezența unui număr covârțitor de credincioși, a unui sobor de preoți și a P.O. Pr. Adrian Zaha, protopopul Ineului.
Bucuria duhovnicească s-a împletit și cu cea firească încheindu-se cu o agapă frățească după cuvântul psalmistului David: ”Iată acum ce este bine și ce este frumos, decât numai a locui frații împreună” (Psalmul 132,1).​
Preot Florin Culda

 

image