PS Părinte Emilian Crișanul a slujit în Parohia Curtici

În duminica a 12-a după Rusalii, PS Părinte Emilian Crișanul a poposit în mijlocul credincioșilor din Parohia Curtici. Ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească în biserica nouă a parohiei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.
După citirea Sfintei Evanghelii, Preasfințiul Emilian Crișanul a ținut un cuvânt de învățătură pe tema ,,Tinerețea simbolul vieții” în care a subliniat importanța atitudinii Mântuitorului Iisus Hristos față de copii și tineri, precum și întrebările pe care și le pun tinerii cu privire la viața pământească și la dobândirea vieții veșnice. Preasfinția Sa a arătat rolul Bisericii Ortodoxe Române în organizarea de activități catehetice, educațional – culturale pentru tineri și importanța orei de religie în școli. Credincioșii care au participat la Sfânta Liturghie au fost îndemnați să educe copiii în duhul iubirii de Dumnezeu, biserică, țară, familie și școală.
La final Preasfințiul Emilian a felicitat slujitorii bisericii pentru noua ctitorie ce se desăvârșește în orașul Curtici, pe credincioșii prezenți în număr mare la Sfânta Liturghie, precum și corala parohiei ce desfășoară o bogata activitate misionară.
Părintele Ilie Nădăban, parohul bisericii, a mulțumit Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul pentru împreuna slujire și pentru cuvântul de învățătura precum și pentru aprecierile adresate preoților și credincioșilor din Curtici.
Protos. Dr. Iustin Popovici

image

image

image

image

image

image

image