Slujire arhierească la Mănăstirea Feredeu

„Ce îi datorăm noi lui Dumnezeu? Recunoștință și iubire.
Ce datorăm noi oamenilor? Iertare și dragoste.”
În Duminica a XI-a după Rusalii, Preasfințitul Emilian Crișanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Aradului a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Feredeu împreună cu un sobor de preoți și diaconi.
La sfârșitul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură în care a arătat semnificațiile duhovnicești și necesare pentru viața creștină, ce se desprind din Evanghelia „Pildei datornicului nemilostiv”, rostită de Mântuitorul nostru Iisus Hristos în Galileea.
Astfel, Preasfințitul Părinte a vorbit celor de față, despre iertarea și dreptatea pe care le primim de la Dumnezeu, precum și datoria noastră de a ne cere iertare de la Dumnezeu când păcătuim, dar și de la oameni, atunci când le greșim.
„Fără  să fim împăcați cu Dumnezeu și semenii noștri, nu putem să avem folos duhovnicesc din participarea la Sfintele Slujbe și nici nu ne putem împărtăși cu Sfintele Taine spre iertarea păcatelor și dobândirea vieții veșnice”, a spus între altele Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul. La final Preasfinția Sa a „arătat importanța misionară a Mănăstirii Feredeu care împlinește anul acesta 30 de ani de la reînființare (1987-2017), după ce în anul 1959 prin Decretul 410, regimul comunist a desființat foarte multe mănăstiri din țara noastră. Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei a reînființat Mănăstirea, iar Părintele Stareț Ilarion a refăcut și înfrumusețat așezământul monahal”, fiind astfel felicitat pentru toată slujirea și lucrarea de către Preasfințitul Emilian.
La Sfânta Liturghie au participat mai multi preoți slujitori, Primarul Comunei Șiria și mulțime de credincioși din împrejurimile mănăstirii.

Protos.dr. Iustin Popovici

image

image

image

image

image

image