Slujire arhierească în Parohia Aradul Nou

În Duminica a 11-a după Rusalii, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei,  Arhiepiscopul Aradului, a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica cu hramul ,,Sf. Mare Mucenic Gheorghe” a Parohiei Aradul Nou, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Din sobor au făcut parte părintele Gabriel-Cosmin Mariș, consilier social al Arhiepiscopiei Aradului și slujitor al acestei biserici și părintele paroh Teodor Faur.

În cuvântul de învăţătură adresat credincioşilor, Chiriarhul a vorbit despre ,,Iubire şi iertare”, în contextul citirilor duminicale, îndeosebi a Evangheliei despre Pilda datornicului nemilostiv (Matei 18, 23-35), în legătura strânsă a termenilor, ţinând şi calea dreptăţii spre asigurarea comuniunii dorite în familie şi societate, aducătoare de mântuire.

După terminarea slujbei,  Înaltpreasfinţia Sa, înconjurat de un numeros sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Taina Sfintei Cununii pentru tinerii prof. Marius-Martin Lăscoiu, dirijor al corului acestei parohii  şi domnişoara Dana Pop. Cuvântul de învăţătură a fost rostit de părintele consilier Gabriel-Cosmin Mariş, iar la final Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei i-a felicitat pe cei doi tineri miri, urându-le cele de cuviinţă la acest început de drum binecuvântat de Dumnezeu.
Tot în această duminică, Chiriarhul participă la Adunarea anuală a Oastei Domnului, întrunită în Catedrala Veche din Arad.

Protos. Dr. Iustin Popovici

DSC_0051

DSC_0099

DSC_0304

image

image

DSC_0320

DSC_0328