Vizită arhierească la Penitenciarul Arad

Preasfințitul Părinte Emilian Crişanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Aradului, a efectuat miercuri 9 august 2017 o vizită la Penitenciarul de Maximă Siguranță din Arad. Cu acest prilej Preasfinția Sa a vizitat biserica cu hramul „Sf. Ap. Petru și Pavel” din incinta Penitenciarului unde a fost primit de P.C. părinte Vlad Oneț, preotul misionar al penitenciarului de aproape un an.
Ierarhul a rostit un cuvânt de învăţătură personalului din cadrul Administraţiei penitenciarului şi persoanelor private temporar de libertate și a împărţit deţinuţilor cărţi cu conţinut religios şi iconițe.
Mai apoi Preasfinția Sa a vizitat și al doilea sediu al Penitenciarului Arad – Secția Exterioară, unde a descins la capela cu hramul „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din incinta penitenciarului, în prezența preotului de penitenciar. Și aici, Ierarhul a adresat un cuvânt de învățătură personalului de aici și persoanelor private de libertate și a dăruit iconițe celor prezenți.
Preasfințitul Părinte Emilian a fost însoțit de P.C. părinte Gabriel Mariș consilier eparhial al Sectorului Social și de P.C. părinte diacon Mircea Proteasa.

Sectorul Social Filantropic și Misionar
al Arhiepiscopiei Aradului