Cerc misionar în Parohia Seliște

Preoții din cadrul Cercului pastoral-misionar Nr. 2 Beliu, coordonați din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, de către preotul Ioan Huțiu, s-au întrunit în după-amiaza zilei de Duminică 24 septembrie, în Biserica „Înălțarea Domnului” din Seliște.
Întrunirea a debutat cu săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, la care au participat credincioșii parohiei și bolnavii parohiilor învecinate.
La finalul slujbei, având în vedere faptul că în partea a doua a anului curent, Sfântul Sinod a proclamat „Anul comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului” părintele Radu-Petrică Belle din Parohia Bochia, a susținut referatul cu tema „Patriarhul Justinian, reorganizator al învățăturilor teologice ortodoxe din România”.
În referat s-a pus accentul pe curajul Patriarhului Justinian de a organiza un sistem propriu de învățământ teologic, înființându-se trei tipuri de școli teologice: Școli de cântăreți bisericeşti, Seminarii Teologice și Institute Teologice de grad universitar. În tote aceste școli, Biserica a reușit să mențină un standard ridicat al învățământului teologic. Părintele Radu a mai amintit și despre faptul că Patriarhul Justinian a impulsionat publicarea unui număr impresionant de cărți religioase cum ar fi ediții sinodale ale Sfintei Scripturi și multe scrieri teologice și duhovnicești.
La finalul întrunirii, Părintele paroh Ionel Morar a mulțumit Bunului Dumnezeu pentru bucuria care a revărsat-o peste parohia sa, credincioșilor care au dat răspuns bun participând în număr mare, și nu în ultimul rând celor 17 preoți prezenți la întrunire.
Seara s-a încheiat cu o agapă frățească dăruită de credincioșii parohiei!

Părintele Sorin Streulea, Parohia Ciunteşti

image

image