CERC PASTORAL MISIONAR ÎN PAROHIA ȘIȘTAROVĂȚ

Duminică 03.09. 2017 preoții care fac parte din cercul pastoral –Misionar Lipova ,coordonați cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului,de către părintele Farcaș Teodor,s-au întâlnit în Biserica parohiei Șiștarovăț.
Întâlnirea a debutat cu oficierea, la ora 17:00, a Tainei Sfântului Maslu, în mijlocul credincioșilor din biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului.Din soborul format de 10 preoți au facut parte și părintele Ioan Pagubă dar și Pr.Diac.Baba Lucian profesor la Seminarul Ortodox din Arad.
La final părintele Ioan Pagubă a vorbit credinciosilor depre importanța Tainei Sf. Maslu în viața credincioșilor dar si despre Sfânta Evanghelie “care ne arata ca este un privilegiu sa fii chemat la implinirea acestui plan de mantuire, dar daca nu raspunzi chemarii sau preferintei lui Dumnezeu pentru tine, El cheama la slujire pe altii mai vrednici decat tine, cheama lucratori cinstiti si smeriti, harnici si buni, care nu au viclenie si lacomie in suflet. Aceasta este semnificatia cuvintelor: „Imparatia lui Dumnezeu se va lua de la voi si se va da neamului care va face roadele ei” (Matei 21, 43)”.
Preotul Balint Cosmin a susținut apoi referatul cu tema” Patriarhul Justinian Marina ,promotor al cântării în comun la slujbele Bisericii.”
La final părintele paroh Baba Teodor Călin a mulțumit preoților prezenți dar și credincioșilor pe care îi păstorește, invitând pe toți credincioșii la o agapă frățească la căminul cultural.
Pr.Ardeuan Florin-Dan

image