CERC PASTORAL-MISIONAR ÎN PAROHIA REVETIȘ

​Duminică, 3 septembrie 2017, în prima duminică din noul an bisericesc, Parohia Revetiș din Protopopiatul Sebiș a găzduit întâlnirea Cercului pastoral-misionar numărul 2 Buteni, coordonat, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei, de către Preacucernicul Părinte Marian Ciucur.
​De la ora 16, în biserica parohiei, cu hramul Adormirea Maicii Domnului, s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu de către un frumos sobor de preoți, din care au făcut parte doi protoierei. Astfel, au slujit Preaonoratul Părinte Zaha Adrian, protopop al Ineului, Preaonoratul Părinte Botea Alexandru, protopop al Sebișului, Părintele Ciucur Marian din Buteni, Părintele Tripa Teodor din Păiușeni, Părintele Birău Alexa din Chisindia, Părintele Coșeri Vasile din Paulian, Părintele Rus-Mercea Cătălin de la Parohia Sebiș II, Părintele Pavel Daniel din Joia Mare, Părintele Coșeri Bogdan din Cuied și Părintele Popa Gheorghe Cristian, parohul locului. De asemenea, la slujbă a luat parte și Părintele Ioan Darău și maici de la Schitul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, Roșia.
​Cuvântul de învățătură a fost rostit de către oaspetele cercului, Părintele Protopop Zaha Adrian, care a vorbit despre Maica Domnului, al carei praznic al nașterii se apropie. A luat cuvântul și Părintele Protopop Botea Alexandru care s-a referit la importanța privegherii în viața creștinului, pornind de la îndemnurile Sfântului Apostol Pavel din Apostolul Duminicii. În final, gazda evenimentului, Părintele Popa Gheorghe Cristian, a adresat cuvântul de mulțumire și credincioșii au fost unși cu untdelemn sfințit. Seara s-a încheiat cu tradiționala agapă frățească.
​Următoare întrunire a cercului pastoral-misionar va avea loc la Chisindia, pe 17 septembrie.

Pr. Daniel Pavel