Cerc pastoral – misionar în parohia Socodor

În Duminica dinaintea sărbătorii Înălţării Sfintei Cruci, parohia Socodor din protopopiatul Arad, a găzduit întrunirea preoţilor din Cercul pastoral-misionar Chişineu-Criş, coordonați, din încredințarea Înalt Preasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului, de către Preacucernicul Părinte Dumitru Daniel-Mirel.

Întrunirea a debutat la ora 1800, în biserica parohială cu hramul „Bunavestire”, prin oficierea Tainei Sfântului Maslu de către cei 13 preoți și în prezența unui număr mare de credincioși din parohie cât și a credincioșilor veniți din parohiile învecinate.

Cuvântul de învăţătură la Taina Sfântului Maslu a fost rostit de părintele Dragoș Dumitru Milan de la parohia Vărşand, care a evidenţiat duminica specială în care ne aflăm, care precede praznicul Înălţării Sfintei Cruci; concluzionând că Sfânta Cruce este altarul pe care Mântuitorul Hristos s-a jertfit, din dragoste nemărginită, pentru a aduce mântuire neamului omenesc. 

Preoții care păstoresc această parohie, părintele paroh Viorel Boţoc, împreună cu preotul slujitor Ovidiu Ardelean, au mulțumit preotului Dragoş Dumitru Milan pentru prezență și pentru emoționantul cuvânt de învățătură, mulțumiri fiind aduse și preoților și credincioșilor prezenți. Referatele susținute de preoții organizatori au avut ca teme: Diferența dintre icoana ortodoxă și tabloul religios şi Patriarhul Justinian – restaurator de monumente istorice. Seara s-a încheiat cu o agapă frățească.

Următoarea întâlnire a preoţilor din cercul misionar Chişineu-Criş va avea loc în data de 15 octombrie, în parohia Şepreuş.

Pr. Oprea Mihai, Parohia Țipari

DSC_0204

DSC_0693