Începutul anului școlar în Parohia Ortodoxă Cintei

La câteva zile de la începutul anului bisericesc pe data de 1 Septembrie un alt eveniment important din viața societății îl constituie debutul noului an școlar 2017-2018. În parohia ortodoxă Cintei pregătirea elevilor în vederea pășirii în noul an școlar a început încă din data de 7 Septembrie odată cu oficierea Slujbei Vecerniei și a privegherii în cinstea praznicului Nașterii Maicii Domnului primul din noul an bisericesc. Înainte de Slujba Vecerniei un număr însemnat de elevi s-au spovedit, împărtășindu-se cu Sfintele Taine la Praznicul din ziua următoare. Spovedania a continuat și în zilele următoare iar în Duminica dinainte Înălțării Sfintei Cruci în cadrul Sfintei Liturghii copiii au fost împărtășiți cu Sfintele Taine. După oficierea Sfintei Liturghii în fața elevilor și a credincioșilor prezenți părintele paroh a săvârșit slujba de Te Deum la începutul anului școlar înălțând rugăciuni pentru buna învățătură și spor în credință a învățăceilor dar și pentru înțelepciunea dascălilor care de la catedră trebuie să le insufle acestora valorile morale și culturale.
La final a fost citit mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Părintele paroh a felicitat elevii cu acest prilej îndemnându-i ca în noul an școlar să aducă părinților lor roade duhovnicești prin cercetarea Sfintei Biserici la Sfintele Slujbe și rezultate deosebite la învățătură prin frecventarea cursurilor școlare.
De asemenea părintele paroh i-a îndemnat pe credincioși să le ofere pe mai departe în familie o educație aleasă copiilor și nepoților lor căci Biserica, Școala și Familia își aduc contribuția în mod plenar și armonios în vederea unei societăți bazate pe valorile spirituale și culturale.
Student teolog Mircea Breda

image