Prezență arhierească la Ruga Bisericii Ortodoxe din Mândruloc

În după-amiaza zilei de 10 septembrie 2017, credincioșii parohiei din Mândruloc au trăit momente de sărbătoare și bucurie duhovnicească prilejuite de desfășurarea celei de a treia ediții a ,,Rugii Bisericii Ortodoxe’’ din Mândruloc la care a fost prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, înconjurat de un sobor de preoți din care a făcut parte Preaonoratul părinte Flavius Petcuț – protopopul Aradului, arhid. Tiberiu Ardelean – inspector eparhial, pr. Pavel Teodor fost paroh al Parohiei Mândruloc, pr. Ștefănuț Dorin – fiu al parohiei și numeroși preoți apropiați părintelui paroh.

 Prin acest eveniment, s-a dorit pe de o parte cinstirea Maicii Preacurate, iar pe de altă parte valorificarea tradițiilor populare locale, având caracterul unei ,,Rugi bănățene”. Manifestarea a debutat cu săvârșirea unei slujbe de Tedeum prin intermediul căreia s-a adus mulțumire lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate peste comunitatea locală și parohială ocrotită de Maica Domnului.

La finalul slujbei s-a săvârșit și rânduiala tăierii colacului și a binecuvântării prinoaselor oferite de către familia Manea Ciprian și Sorina – „Nașii Rugii” din acest an.

Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, la sfârșitul slujbei, a rostit un cuvânt de învățătură în care a subliniat importanța hramurilor bisericești pentru întărirea comuniunii între cei ce alcătuiesc parohiile precum și apropierea între toți locuitorii lor atât prin actele de cult cât și prin manifestările populare doveditoare ale tezaurului cultural național, menite a cultiva tradiții din strămoși. După acest cuvânt, Înaltpreasfinţia Sa l-a felicitat pe preotul paroh pentru buna organizare a acestei sărbători, după care a urat tuturor tinerilor şcolari din parohie, un an şcolar binecuvântat, cu mult succes şi rezultate frumoase la învăţătură, spre a fi bucurie părinţilor şi dascălilor lor şi buni credincioşi ai Bisericii lui Hristos.

La manifestare au participat şi reprezentanţii autorităților locale, tineri îmbrăcați în straie populare și diverși credincioși din parohie și împrejurimi.

 Preotul paroh a evidențiat însemnătatea momentului aducând mulțumiri tuturor celor prezenți pentru bucuria de a fi împreună la acest ceas de sărbătoare dar și pentru împlicare deosebită a credincioșilor în organizarea frumosului eveniment.

 În continuare, după parada portului popular, a avut loc pe terenul de sport al Scolii Generale din Mândruloc o frumoasă prestație cultural-artistică realizată de ansambluri folclorice și tineri interpreți de muzică populară, în prezența autorităților locale și a unui numeros public.

De asemenea, au încântat publicul prezent și câțiva interpreți de muzică populară din localitate, cei prezenți bucurându-se și de o agapă frățească oferită de Primăria Vladimirescu și de credincioșii Parohiei Ortodoxe Române din Mândruloc.

Protos.dr. Iustin Popovici

DSCN4214

DSCN4220