Cerc pastoral-misionar în parohia Vărșand

În duminica a XIII-a după Rusalii, în parohia Vărșand, a avut loc întâlnirea preoţilor din cercul pastoral-misionar Chișineu-Criș, coordonaţi, din încredințarea Înalt Preasfinţitului Timotei, Arhiepiscopul Aradului, de către Preacucernicul Părinte Daniel-Mirel Dumitru de la Parohia Chișineu-Criș I.
Întâlnirea a debutat cu oficierea, la ora 18:00, a Tainei Sfântului Maslu, în mijlocul credincioșilor din biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, la care au luat parte 12 preoţi din cadrul acestui cerc pastoral-misionar.
După săvârșirea Sfintei Taine, părintele Ardelean Ovidiu, de la parohia Socodor a rostit un cuvânt de învățătură, reliefând, principalele învăţături care se desprind din Evanghelia acestei duminici. Dumnezeu este Cel care ne cheamă pe toţi să lucrăm, cu multă responsabilitate în ,,via” sădită de El, aşteptând de la noi să aducem roada cea multă, prin care fiecare dintre noi se face vrednic de Împărăţia lui Dumnezeu.
Părintele paroh Dragoș Dumitru Milan a mulțumit părintelui Ardelean Ovidiu pentru cuvântul de învățătură, preoților prezenţi pentru împreuna-slujire și, nu în ultimul rând, credincioșilor pentru participare într-un număr atât de mare la ceas de rugăciune.
​În continuare, preotul paroh a susținut referatele cu temele Este obligatorie sfințirea icoanelor? şi Patriarhul Justinian – restaurator de biserici și mănăstiri, subiecte care au făcut discuția preoților prezenți. Seara s-a încheiat cu o agapă frăţească.
Următoarea întâlnire a Cercului pastoral-misionar Chișineu-Criș va avea loc în data de 10 septembrie în Parohia Socodor.

​Pr. Oprea Mihai,
​ Parohia Țipari

image