Coliturghisire Arhierească la Mănăstirea sârbească Bezdin

​În dimineața zilei de duminică, 3 Septembrie 2017, cu ocazia vizitei canonice a Preasfințitului Părinte Lukian, Episcopul ortodox sârb al Timișoarei și Budapestei, la mănăstirea Bezdin, dar și cu prilejul hramului bisericii, sărbătorit recent, a fost invitat și Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei. Cei doi ierarhi au săvârșit Sfânta Liturghie, înconjurați fiind de un ales sobor de preoți și diaconi.
Înaltpreasfinția Sa a rostit un cuvânt de binecuvântare, în care a arătat că istoria bisericească locală reflectă comuniunea credincioșilor ortodocși de diferite etnii, în virtutea căreia, în prezent aceștia o dovedesc prin înlăturarea oricăror încercări contrarii, păstrând Tradiția în unitatea Ortodoxiei, așa cum reiese din lucrările Sfântului și Marelui Sinod din Creta, din iunie 2016.
Răspunsurile liturgice au fost date de corul bisericii ortodoxe sârbe din Sânicolaul Mare, urmând apoi tradiționala procesiune în jurul bisericii, încheindu-se cu ,,tăierea colacului”.
A urmat apoi, un program artistic de cântece și jocuri tradiționale sârbești, oferite de tinerii și de ansamblurile de dansuri din localitățile cu etnici sârbi, limitrofe mănăstirii Bezdin, încheindu-se cu o agapă frățească.
Arhid. Tiberiu Ardelean

image

image

image

image

image

image