Instalarea noului preot paroh în Parohia Bocsig

În Duminica dinaintea Înalțării Sfintei Cruci, din mila lui Dumnezeu și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, a avut loc instalarea părintelui Dragoș Teodor Terentie ca preot paroh în parohia Bocsig , Protopopiatul Ineu, de către Preaonoratul Parinte Protopop Adrian Zaha, alături având și pe Preacucernicul Părinte Bogdan Oneț, din parohia Mândruloc, fost preot în parohia Bocsig.
Împreună au săvârșit Sfânta Liturghie, în prezența oficialităților locale și a unui număr impresionant de credincioși din Parohia Bocsig dar și din Parohia Carand , de unde a venit Părintele Dragos Teodor. Preaonoratul Părinte Protopop a ținut cuvântul de învățătură în cuprinsul căruia a accentuat importanța crucii și a unirii tainice pe care aceasta o face între cer și pământ prin jertfa hristică.
La finalul Sfintei Liturghii Preaonoratul Părinte Protopop a înmânat noului preot Sfânta Evanghelie, Sfânta cruce și cheile bisericii, întărind prin cuvânt încă o dată că preotul este cel ce împărtășește credincioșilor Cuvântul Evangheliei sub pavăza crucii, fiind păstor sufletelor care i-au fost încredințate.
Părintele Oneț Bogdan a ținut un cuvânt de mulțumire adresat foștilor săi credincioși, pentru toată activitatea pastorală, înmânând la final hrisoave de mulțumire credincioșilor care au sprijinit biserica în această perioadă.
În final, Părintele Dragoș Teodor a mulțumit Bunului Dumnezeu și apoi preaonoratului Părinte Protopop Adrian Zaha și părintelui Oneț Bogdan, pentru cuvintele de întărire, oficialităților locale și credincioșilor pentru bucuria cu care a fost primit, corului bărbătesc care a dat răspunsurile la Sfânta Liturghie, cerând mai apoi Preaonoratului Părinte Protopop să mulțumească Înaltpreasfințitului Părinte Timotei pentru încrederea acordată prin numirea ca preot paroh în parohia Bocsig, încredințându-l că va rămâne același vrednic lucrător în ogorul Domnului ca și până acum.

Protos. Iustin Popovici

image

image

image