Slujire Arhierească la biserica ,,Izvorul Tămăduirii” din Ineu

Astăzi, sâmbătă 9 septembrie 2017, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Aradului, a slujit Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în Orașul Ineu cu prilejul aniversării unui an de la inaugurarea Bisericii ,,Izvorul Tămăduirii”, Capelă a Spitalului Orășenesc Ineu. Ierarhul a fost întâmpinat în fața bisericii de către soborul de preoți în frunte cu părintele Adrian Zaha, protopop al Ineului. Credincioșii atât din oraș, cât și din localitățile apropiate, au participat în număr mare la Liturghia Arhierească săvârșită la acest ceas aniversar.
În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a arătat că cinstirea Sfinților Părinți Ioachim și Ana așezată în calendar a doua zi după Sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, ne amintește că avem o datorie sfântă de a prețui în chip deosebit pe părinții noștri trupești. Ierarhul a mai menționat că părinți desăvârșiți nu sunt aceia care nasc în lume prunci doar pentru viața socială și firească, ci aceia care prin purtare de grijă și educație, îi nasc și întru Hristos. Tot în cadrul cuvântului de învățătură, Preasfinția Sa a evidențiat rolul important pe care îl poartă un lăcaș de rugăciune pentru spitalul orașului, mai cu seamă că bonavii din spital și credincioșii participă constant la programul zilnic de slujbe în această biserică.
La final, Părintele Radu Constantinescu, preotul slujitor al bisericii, a mulțumit Preasfințitului Părinte Emilian Crișanul pentru slujirea arhierească și pentru binecuvântarea de a fi prezent în mijlocul comunității credincioșilor la prima aniversare a sfântului lăcaș, rugând pe Preasfânta Născătoare de Dumnezeu să ocrotească pururea pe toți cei care formează ,,familia duhovnicească”, zilnic unită aici în rugăciune.
Protos. Iustin Popovici

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image