Activitate festivă în Penitenciarul Arad

Ziua de 17 octombrie a reprezentant un moment de aleasă bucurie și emoţie pentru angajații Penitenciarului din Arad precum și pentru profesorii și elevii Școlii Naționale de pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna- Secția Arad, care la invitația domnului subcomisar dr. Dan Halchin, directorul Penitenciarului Arad, au descins in cadrul Penitenciarului pentru festivitatea de deschidere a noului an școlar dar și pentru vizitarea penitenciarului. Evenimentul a început cu orele 10, prin intonarea Imnului de Stat și cu săvârşirea slujbei de Tedeum, specifică acestui moment.

La eveniment au participat și reprezentanți ai altor Instituții de Stat, dintre care amintim pe: domnul colonel Burlan Claudiu Daniel-Inspector şef al I.J.J. Arad, Comisar șef Vasile Scutaru- Directorul Școlii Naționale de pregătire a Agenților de Penitenciare-Târgu Ocna , Pc. Pr. Maris Gabriel- Consilier social în cadrul Arhiepiscopiei Aradului, Arhid. Drd. Tiberiu Ardelean- Inspector eparhial în cadrul Arhiepiscopiei Aradului , cei doi fiind delegați ai Inaltpreasfințitului dr. Timotei Seviciu- Arhiepiscopul Aradului, Inspector principal Elvis Dobrescu- director adjunct Siguranța Deținerii și Regim Penitenciar în cadrul Penitenciarului Arad, Comisar șef Florian Marius Ugron- șef Structură de învățământ a SNPAP- Secția Arad, Pc. Pr. Vlad Onet- preot capelan în cadrul Penitenciarului Arad.

Întalnirea a fost prezidată de domnul subcomisar dr. Dan Halchin, directorul Penitenciarului Arad. Acesta a rostit un frumos cuvânt de bun venit elevilor care doresc să devină agenți de penitenciare, felicitându-i pentru munca depusă până în acest moment, îndemnându-i la disciplină și seriozitate pentru a-și împlini ceea ce și-au propus în cariera lor de militari. Domnul director, a oferit cuvântul tuturor invitaților prezentați mai sus pentru a oferi acestor elevi sfaturi și îndemnuri pentru viitor.

La final, a oferit cuvântul domnului comisar șef Vasile Scutaru, care în calitate de director al Școlii Naționale de pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna, a felicitat și el la rândul lui acești elevi pentru truda și râvna de care au dat dovada, simțindu-se încrezător că la finalul acestui an școlar toți elevii se vor bucura de absolvire,chiar dacă, acesta nu este un obiectiv pentru școala pe care o conduce. A precizat că această misiune chiar dacă nu este una ușoară dar are și satisfacții și bucurii. A menționat cu bucurie și emoție că această școală pe care o conduce a ajuns la un nivel de maturitate și profesionalism, motiv pentru care mulțumește predecesorilor săi care s-au străduit să o aducă la acest nivel. A menționat și faptul că acest lucru se poate spune și de secția din Arad, care are un nivel de pregătire foarte bun, profesori implicați și devotați acestei munci reușind ca în anul școlar care a trecut să facă o imagine foarte bună, oferind elevilor care au învățat aici în Arad,satisfacția promovabilității în procent de 100% la examenul final, susținut la Târgu-.Ocna. Este motivul pentru care se bucura și-i îndeamnă în aceste momente de bucurie și încărcătură emoțională atât pe profesori cât și pe elevi să repete performanța anului care a trecut.

22656516_2136952789655614_30585505_n

22684858_2136954339655459_1002576512_n

22709799_2136952486322311_530683348_n