Cerc pastoral – misionar în parohia Șepreuș

În Duminica a XXI –a după Rusalii, în parohia Șepreuș, din protopopiatul Arad, a avut loc întrunirea preoţilor din Cercul pastoral-misionar Chişineu-Criş, coordonați, din încredințarea Înalt Preasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului, de către Preacucernicul Părinte Dumitru Daniel-Mirel.
Cei 13 preoți prezenți în biserica parohială din Șepreuș, au săvârșit Taina Sfântului Maslu începând ora 1800, alături de credincioşii ajunşi, la ceas de seară, pentru rugăciune.
Cuvântul de învăţătură la Taina Sfântului Maslu a fost rostit de părintele Boţoc Viorel de la parohia Socodor, care a căutat să pună la inimile ascultătorilor importanţa zilei de Duminică, zi în care omul este chemat, prin Sfânta Liturghie, să ridice privirea din pământ spre cer şi să trăiască în comuniune cu îngerii, care aduc laudă Lui Dumnezeu. Părintele a concluzionat că, pericopa evanghelică citită în această duminică, (Pilda Semănătorului Luca 8, 5-15), Dumnezeu este Cel care ne cheamă pe toţi să primim sămânţa Sa, care devine roditoare numai dacă pregătim ogorul sufletului nostru spre a fi un pământ bun.
​La final slujbei, părintele paroh Borca Florin-Horațiu a mulțumit părintelui Boţoc Viorel pentru cuvântul de învățătură, preoților și credincioșilor prezenți. Întâlnirea s-a încheiat cu prezentarea, de către părintele care a găzduit întrunirea, a referatelor cu temele: Rolul pedagogic al icoanei în biserică și școală; Aspecte ale misiunii de propovăduire a Bisericii în perioada regimului comunist.
​Următoarea întâlnire a preoţilor din cercul misionar Chişineu-Criş va avea loc în data de 5 noiembrie, în parohia Pilu, începând cu ora 17:00.

Pr. Oprea Mihai, Parohia Țipari

image

image