Hramul bisericii din Parohia Dorgoș din Protopopiatul Lipova

În ziua de 14 octombrie, de ziua Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași, credincioșii Parohiei Ortodoxe Române din Dorgoș din Protopopiatul Lipova, au trăit alese momente de bucurie duhovnicească cu ocazia sărbătoririi hramului Sfintei Biserici.

Manifestările prilejuite de hramul bisericii au început la orele dimineții cu slujba Utreniei urmată de Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. Din soborul celor care au săvârșit acestea, amintim pe PC Pr. Gheorghe Dehelean- preot pensionar și care și-a început pastorația în această parohie, PC Pr. Trif Fabius- parohia Corbești și PC Pr. Săvușca Valentin- preot paroh.

La orele amiezii, după terminarea Sf. Liturghii, preoții din Cercul Pastoral Misionar Lipova, conduși de PC Pr. Farcaș Teodor, s-au reunit în biserica din Parohia Dorgoș pentru a continua slujbele prilejuite de Hramul Bisericii.

Sub conducerea PO Pr. Ioan Jidoi -Protopopul Lipovei, slujbele prilejuite de hramul bisericii din Dorgoș au continuat cu îndătinata înconjurare a bisericii urmate de slujba Sfintei Taine a Maslului. La sfârșitul Slujbei, PO Pr. Protopop a transmis Arhiereștile Binecuvântări ale Înaltpresfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului adresat preotului paroh și deopotrivă credincioșilor parohiei Dorgoș la acest moment de aleasă sărbătoare, evocând printr-un frumos cuvânt de învățătură viața și activitatea Sfintei Cuvioase Parascheva care, deși este de alt neam a „ajuns prin bunăvoința și dărnicia înaitașilor noștii sa fie ocrotitoarea neamului românesc, nu numai a celor din nordul țării, loc unde se află Sfntele Sale Moaște ci și a noastră a celorlalți, cel mai bun exemplu fiind Biserica din Dorgoș care o are ca și ocrotitoare spirituală”.

Mulțumint în primul rând Bunului Dumnezeu pentru binefacerile Sale, preotul paroh Valentin Săvușcă a mulțumit PO Pr. Ioan Jidoi pentru frumosul cuvânt de învățătura, tuturor preoților prezenți și corugători la sărbătoarea comunității și tuturor credincioșilor. Ziua s-a încheiat cu o agapă dată în cinstea sărbătorii de preotul paroh și de credincioșii parohiei.

A consemnat,

Pr. Mircea Șirian- secretar Oficiul Protopopesc Lipova

2F0D169E-CC85-40F4-8F06-2B36955EF00B

C662F9C7-4CB4-4B15-AB0D-7A65C245D115

ECDCF82D-5D6C-4B60-899C-B0916772194C