Hramul Schitului ,,Cuvioasa Parascheva” din satul Bodrogu Vechi

Sâmbătă, 14 octombrie 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica nouă a Schitului de maici ,,Cuvioasa Parascheva” din satul Bodrogu Vechi, Protopopiatul Arad, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi de la Mănăstirile Hodoș-Bodrog și Feredeu, cu prilejul unuia dintre hramuri. La sfânta slujbă au participat obștea de maici, conduse de maica stareță Teodora Opriș și mulțime de credincioși veniți din toată vecinătatea, pentru a sărbători cu multă evlavie pe ocrotitoarea acestui sfânt lăcaș de rugăciune. Din sobor au făcut parte arhim. Nestor Iovan, protos. dr. Iustin Popovici, consilier cultural al Sfintei Arhiepiscopii, protos. Grigorie Timiş, stareţul Mănăstirii Hodoş-Bodrog, arhid. Tiberiu Ardelean, inspector bisericesc și alții.Cuvântul de învățătură a fost rostit de către Înaltpreasfințitul Părinte Timotei a fost pus sub titlul ,,Măsura dragostei” (cf. I Cor. 15, 16; Luca 5), adică de Dumnezeu și de oameni, pentru oameni și popoare, Biserică și lume, spre înțelegere și împlinirea rugăciunilor care I se adresează, încă de la începutul cinstirii ei unde s-au purtat sfintele sale moaște, reflectată în viața și mijlocirea Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași, potrivit citirilor zilei și a sinaxarului.

Răspunsurile liturgice au fost date de către un grup de studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea” din Arad.

Pelerinii prezenți au avut posibilitatea să se închine la unul din veşmintele care a acoperit moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iaşi, donaţie a Mitropoliei Moldovei din vremea când era păstorită de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, ca mitropolit, primit prin purtarea de grijă a Întâistătătorului Eparhiei noastre, a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei și așezat în această mănăstire la loc de cinste.

La finalul Sfintei Liturghii,  maica stareță Teodora Opriș a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Timotei pentru bucuria de a participa la sărbătoarea hramului mănăstirii și pentru neîncetata purtare de grijă, precum și tuturor slujitorilor și credincioșilor prezenți.

Protos. Iustin Popovici

0

2

3

4

5

6