Sfânta Cuvioasă Parascheva cinstită la Mănăștur

Preoții din cadrul Cercului Pastoral-Misionar nr. 5, coordonat de P.C. părinte Horia Ștefan de la Parohia Secusigiu, s-au întrunit sâmbătă, 14 Octombrie, în Parohia Mănăștur, pentru a fi alături de credincioșii acestei parohii și a o cinsti pe Sfânta Cuvioasă Parascheva, ocrotitoarea bisericii din această localitate.
Întrunirea a debutat cu slujba Vecerniei la ora 16:00, la finalul căreia P.C. părinte Marius Ardelean, preot paroh în Parohia Șagu, a susținut referatul cu titlul „Sfânta Cuvioasă Parascheva – călăuză spre sfințenie”, în cadrul căruia a subliniat câteva repere privitoare la viața cuvioasei, arătând modul în care aceasta s-a dedicat întru totul lui Hristos. După terminarea prezentării, preoții și credincioșii prezenți au pornit într-o procesiune în jurul bisericii, aceasta încheindu-se cu tradiționala tăiere a colacului.
În încheiere, preotul paroh Nicolae Ursu a mulțumit tuturor celor prezenți pentru dragostea pe care au arătat-o atât Sfintei Cuvioase Parascheva, cât și bisericii din parohia pe care o păstorește.
Pr. Vlad-Sergiu Sandu
Parohia Firiteaz

image

image

image

image

image

image

image