Ziua Veteranilor marcată la Arad

„Ziua Veteranilor” este celebrată prin manifestări de cinstire a victimelor Primului Război Mondial în mai multe țări ale lumi, precum Australia, Canada, Statele Unite ale Americii, dar și în state europene.
Această zi a fost aleasă pentru simbolistica ei: ,,intrarea în vigoare, la 11 noiembrie 1918, ora 11:00, a Armistiţiului între Puterile Antantei şi Germania, în urma căruia se pune capăt Primului Război Mondial. Semnificaţia acestei zile, pentru Armata României, este legată şi de faptul că, pe data de 11 noiembrie 2003, a căzut la datorie sublocotenentul p.m. Iosif Silviu Fogoraşi, primul militar român decedat în teatrul de operaţii din Afganistan.”

11 noiembrie este o zi celebrată în semn de recunoştinţă și pentru sacrificiul militarilor români care au participat la misiuni în afara teritoriului statului român.

Cu această ocazie, astăzi, 11 Noiembrie, între orele 11:00 – 12:00, Batalionul 191 Infanterie ,,Colonel Radu GOLESCU” a desfășurat o ceremonie militară la ,,Troiţa de comemorare a eroilor români”, din Cetatea Aradului. Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a săvârșit o slujbă de pomenire pentru toți eroii români și a adresat un cuvânt de omagiere a acestora.

Batalionul 191 Infanterie ,,Colonel Radu GOLESCU” este o unitate reprezentativă în Armata României, atât prin continuarea tradiţiilor de luptă ale ,,Regimentului 2 Linie”, dar şi prin participarea cu efective la misiuni în Teatrele de Operaţii din Balcani în Kosovo şi Bosnia-Herţegovina, sau cele din Irak şi Afghanistan, evenimente petrecute în istoria recentă a Armatei României. Majoritatea militarilor din cadrul batalionului sunt militari veterani ai acestor misiuni desfăşurate împreună cu partenerii NATO. De aceea această zi reprezintă un moment deosebit pentru personalul unităţii noastre.

Protos. Iustin Popovici

image

image