Ajutor de la cei mici pentru Cantina socială a Arhiepiscopiei Aradului

Campania intitulată „Săptămâna fructelor și a legumelor donate” din cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară i-a determinat pe elevii Colegiului Național „Preparandia – Dimitrie Țichindeal” din Arad, să sprijine Cantina Socială „Sf. Nicolae” a Arhiepiscopiei Aradului.
Activitatea copiilor a avut un scop caritabil, întrucât cei 100 de beneficiari ai cantinei au primit mai multe daruri, constând în fructe și legume. Peste 300 de elevi au participat în perioada 20-22 noiembrie 2017 la această activitate, adunând peste 600 de kilograme de fructe și legume. Programul social a fost implementat de Dl. Flavius Lazăr prof. de religie în cadrul liceului împreună cu celălte cadre didactice implicate în proiect.
Acţiunea Comunitară este o activitate voluntară care se desfăşoară cu regularitate şi este certificată în programa şcolară a Liceelor.
Acţiunea Comunitară implică stabilirea unei legături între Licee, pe de o parte şi Şcoli Speciale, Centre de Plasament şi Instituţii, Locuinţe Sociale şi Centre de Zi şi Spitale – pe de altă parte.
SNAC este un program coerent şi coordonat de activităţi desfăşurate cu regularitate şi care antrenează voluntari şi copii cu nevoi speciale, aflaţi în situaţii de risc, în dificultate sau în pericol.
Sectorul Social Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Aradului

image

image