Viitorii ofițeri ONU, în vizită la jandarmii arădeni

Delegația, a sosit în Arad miercuri, 8 noiembrie și este alcătuită din 13 ofițeri participanți la cea de a XV-a ediție a acestui curs proveniți din țări precum: Romania, Franța, Republica Moldova, Iordania, Madagascar, Maroc, Liban, și Ucraina. Cu toții sunt ofițeri participanți la Cursul Superior Internațional, organizat de Școala de Aplicație pentru Ofițeri ,,Mihai Viteazul” a Jandarmeriei Române. Vizita este una cu scop de informare și documentare în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad.

Obiective din zona de securitate

„În cadrul vizitei, jandarmii arădeni au prezentat atribuțiile și misiunile ce le revin și obiective din zona de responsabilitate. De asemenea, cu sprijinul conducerii Centrului pentru Cazarea Străinilor Luați în Custodie Publică Arad și a Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad, s-au vizitat centrul și Punct Control de Trecere a Frontierei Nădlac Autostradă, unde s-au punctat misiunile în cooperare cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad”, a declarat pentru Jurnal arădean/Aradon, plutonorielul major Daniel Monoranu, purtătorul de cuvânt al Inspectoartului Județean de Jandarmerie Arad.

Lupta pentru dreptate și bunătate

Totodată, completează Monoranu, an de an, în 8 noiembrie, jandarmii arădeni, îi sărbătoresc pe Sfinții Arhangeli Mihail și Gavril, care au o semnificație aparte, simbolizând lupta pentru dreptate și bunătate, împotriva răului și a necinstei, reale modele pentru toți jandarmii români, iar cu această ocazie, la Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad, a avut loc o slujbă religioasă condusă de preoții parohi din comuna Vladimirescu, delegați ai Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului.

DSC_0212

DSC_0220

DSC_0236

23334271_1922750264721284_1193439448614832572_o-650x435

sursa:http://www.aradon.ro/viitorii-ofiteri-onu-in-vizita-la-jandarmii-aradeni/1931497