Concert caritabil de colinde

​În seara zilei de 19 decembrie 2017, în incinta Cinematografului din cartierul arădean Grădiște, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, a avut loc un concert caritabil de colinde, susținut de grupul vocal „Trifon Lugojan”. Evenimentul a fost organizat de acest grup alături de Asociația „Cetatea Voluntarilor” din Arad, cu scopul de a strânge fonduri pentru continuarea lucrărilor de reabilitare a secției boli infecțioase copii, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.
​În anul 2017 au fost reabilitate casa scărilor și etajul I din cadrul secției, având și sprijinul Arhiepiscopiei Aradului, care a donat suma de 20.000 de mii de euro. Se dorește ca în viitorul apropiat să se continue cu reabilitarea parterului.
​Grupul „Trifon Lugojan” a luat ființă în anul 2013, în cadrul stranei Catedralei Arhiepiscopale Sfânta Treime din Arad, la inițiativa studentului teolog Marinel Roz având o componență de 15 membri. Alături de răspunsurile liturgice aceștia au un bogat repertoriu de colinde, pricesne, cât și cântări din cadrul Sfintei Taine a Cununiei și Botezului. Dintre misiunile realizate, cele mai importante sunt cele în care l-au însoțit pe Întâistătătorul Arhiepiscopiei Aradului, Dr. Timotei Seviciu. Pe viitor grupul are în vedere promovarea cântării din partea de vest a țării noastre precum și a Sfintei Liturghii după partiturile compozitorului local, regretatul profesor de Muzică bisericească Trifon Lugojan.
​La acest concert aceștia au interpretat un număr de 18 colinde dintre care amintim: „Colindele, colinde”, „Colindul florilor”, „Asta-i seara, seara mare”, „Îmbucură-te om bun”, „Când pământul s-o făcutu”, „Asta-i casa cea frumoasă”, „Vin colindătorii”, „Primenește-ți gazdă casa”, care au ajuns la inimile celor prezenți.
​Concertul a fost prezentat de către părintele Petru Ursulescu de la parohia Micălaca-Nouă, care a îndemnat auditoriul să dăruiască din dragostea lor, celor aflați în nevoi. A fost evocat părintele Iachint, fostul stareț al Putnei, care, într-un cuvânt plin de înțelepciune și de dragoste a zis: „Duceți bucuria mântuirii acolo unde n-a putut pătrunde. Frângeți-o pe masa celor lipsiți. Repetați-o la căpătaiul celor bolnavi. Intrați acolo unde nu putem ajunge noi. Bateți la ușile celor certați. |Împăcați pe cei dezbinați, mângâiați pe cei tulburați, întăriți pe cei îndoielnici, încălziți pe cei indiferenți aprindeți pe cei căldicei, duceți la Hristos pe cei rătăciți.
​Deschideți astăzi ușile spitalelor, pășiți pragul sărmanilor, ascultați cântecul orfanilor, duceți la toți vestea cea bună, dimpreună cu un mic ajutor din prisosul dragostei voastre, și spuneți tuturor că astăzi s-a născut în lume Domnul.”
​La final, s-a adunat suma de 2900 de lei, bani cu care se vor contina lucrările amintite.
​Și acest eveniment se înscrie în rândul acțiunilor pe care Biserica cea vie a lui Hristos, care suntem noi, le intreprinde pentru a alina suferința celor aflați în necazuri.
​Mulțumim tuturor celor care au sprijinit acest demers, rugând pe Bunul |Dumnezeu să reverse asupra tuturor binecuvântarea Sa, dăruindu-ne Praznice cu sănătate, pace și bucurie.
Protos. Iustin Popovici

image

image

image