Concertul de colinde al coralei preoților din Arhiepiscopia Aradului

Miercuri, 20 Decembrie 2017, în Catedrala Veche din Arad, a avut loc tradiționalul concert de colinde susținut de către Corala Preoților din Arhiepiscopia Aradului, dirijată și instruită de către părintele arhid. asist. drd. Tiberiu Ardelean. Prezentatorul ediției de anul acesta a fost părintele conf. dr. Lucian Farcașiu, cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad.

Corala preoților s-a înființat în anul 2010, la inițiativa și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, fiind compusă din mai mulți preoți din eparhia arădeană.

Anul acesta, la cel de-al șaptelea concert de colinde susținut de această corală, au participat Înaltpreasfinţia Sa Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, Preasfinția Sa Dr. Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului, ostenitorii Centrului Eparhial, membrii conducerii celor două universități arădene, în frunte cu cele două doamne rector: prof. dr. Ramona Lile, rectorul Universității „Aurel Vlaicu” și prof. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universității „Vasile Goldiș” din Arad, reprezentanți ai autorităților locale, conducerea Facultăţii de Teologie, cadre universitare, studenţi, elevi şi un numeros public.

Repertoriul concertului a cuprins mai multe colinde ale unor compozitori de mare prestigiu, cum ar fi: Dumitru G. Kiriac, George Dima, Gheorghe Cucu, Maxim Vasiliu.

În cadrul prezentării, părintele prezentator a căutat să evidențieze rolul important pe care îl au colindele în definirea sărbătorii Nașterii Domnului în sufletul creștinului ortodox român. De asemenea, părintele prezentator a adus în memoria publicului imaginea și personalitatea Majestății Sale Regele Mihai I al Românei, pentru care „credința în Dumnezeu, iubirea faţă de poporul român, răbdarea în suferinţă, demnitatea în comportament şi puterea de-a ierta pe cei ostili, au fost, în adevăratul sens al cuvântului, marile virtuți care l-au călăuzit de-a lungul întregii sale vieți”.

La finalul concertului, ÎPS Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a rostit un cuvânt de binecuvântare celor prezenți, mulțumind și felicitând colindătorii pentru modul în care aceștia au vestit Nașterea Mântuitorului, prin colindul „sfânt și bun”.

Pr. prof. drd. Vlad – Sergiu Sandu

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image