Preasfinţitul Părinte Emilian Crişanul a conferenţiat la ASCOR Arad

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului şi la invitaţia adresată de domnul Cătălin-Iulian Drăgan, Preşedintele filialei ASCOR din Arad, Preasfinţitul Părinte Emilian Crişanul, Episcop vicar al  Arhiepiscopiei Aradului, a susţinut marţi, 12 decembrie 2017, în sala festivă a Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, conferinţa cu tema „Prietenia cu Dumnezeu şi oamenii – în lumina Praznicului Naşterii Domnului”.

Aula facultăţii s-a umplut de participanţi, majoritatea dintre ei fiind tineri, doritori de a asculta cuvântul duhovnicesc al Preasfinţiei Sale. Între aceştia s-au numărat şi mai mulţi clerici, cadre didactice ale Facultăţii, sau Consilieri la Arhiepiscopia Aradului: Arhim. Teofan Mada, Vicar Eparhial, Protos. Iustin Popovici, Consilier Cultural, Pr. Silviu-Nicolae Faur, Consilier Bisericesc, Pr. Gabriel Mariş, Consilier cu Asistenţa Socială, Pr. Prof. Cristinel Ioja, Decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă, Pr. Pompiliu Gavra, Directorul Seminarului Teologic, Pr. Ştefan Negreanu, Profesor de Istorie Bisericească Universală, şi alţi Preoţi de la diferite Parohii din cuprinsul Eparhiei.

Întâlnirea a debutat cu un buchet de trei colinde cu iz tradiţional, şi anume: ,,Colo sus pe lângă lună”, ,,La Vifleem colo-n jos” şi ,,Dimineaţa lu Crăciunu”, susţinut de tinerii studenţi membri ASCOR Arad

După acest moment, Preasfinţitul Părinte Emilian a prezentat celor prezenţi câteva aspecte din Vechiul şi Noul Testament, din vieţile sfinţilor şi din viaţa de zi cu zi cu referire la prietenie. Adevărata prietenie este cea cu Dumnezeu, care se poate face prin îndelungă rugăciune şi prin săvârşirea de fapte bune faţă de semenii noştri. Avându-L prieten pe Dumnezeu, El te va învăţa cum sa fii fericit şi în siguranţă, iar pe măsură ce te vei apropia de Dumnezeu, te vei apropia şi de prietenii Lui care sunt îngerii şi sfinţii. Dumnezeu nu-i dezamăgeşte niciodată pe prietenii Săi loiali, în timp ce prietenii dintre oameni o pot face. Cei ce se bucură de prietenia lui Dumnezeu dețin o comoară pe care nu le-o poate lua nimeni (cf. Matei 6, 19).

În ultima parte a întâlnirii, Preasfinţia Sa a răspuns numeroaselor întrebări legate de tema susţinută şi problemele cu care se confruntă tinerii zilelor noastre, mai ales în relaţiile de prietenie.

La final, Preşedintele ASCOR Arad a mulţumit Ierarhului pentru participare la această seară duhovnicească organizată de ASCOR şi tuturor participanţilor.

Coordonatele principale ale acţiunilor desfăşurate de această organizaţie a tinerilor ortodocşi din Arad sunt rugăciunile în comun, activităţile filantropice şi serile duhovniceşti, organizarea de conferinţe în perioada Postului Mare şi a Postului Crăciunului, susţinute de Chiriarhul locului, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului, sau alţi Ierarhi, Profesori de Teologie, Preoţi şi Conferenţiari, spre folosul duhovnicesc şi cultural al participanţilor.

Student Marian Incicaş

Consilier în cadrul ASCOR Arad

1

image

3

4

5

6

image

image

 image