Seară duhovnicească LA CENTRUL CULTURAL-PASTORAL „SF. IERARH NICOLAE” AL PAROHIEI  ARAD-BUJAC

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, la Centrul Cultural-Pastoral „Sf. Ierarh Nicolae”, care funcţionează în cadrul Parohiei  Arad-Bujac, Protopopiatul Arad, s-a desfăşurat în seara zilei de luni, 11 decembrie 2017, conferinţa duhovnicească cu tema: ,,Milostivirea între cer și pământ-Nașterea Domnului” susţinută de către Preasfin­țitul Părinte Emilian Cri­șanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului.

La acest eveniment cu caracter pastoral-misionar au participat credincioşii parohiei, în special tinerii care activează în cadrul Centrului parohial Arad-Bujac, elevi şi studenţi teologi, preoţi de la parohiile din municipiul Arad.

În debutul conferinței părintele paroh dr. Vasile Pop a adresat un frumos cuvânt de bun venit Preasfinției Sale, în mijlocul credincioșilor parohiei pe care o păstorește.

În cadrul conferinței Prea­sfin­țitul Părinte Emilian Cri­șanul, a evidențiat faptul că Nașterea Domnului Iisus Hristos reprezintă milostivirea si dragostea Lui Dumnezeu față de om, iar atunci când omul face milostenie se aseamănă cu Dumnezeu. Perioada Postului Nașterii Domnului este o perioadă în care suntem chemați să ne arătăm dragostea față de semenii noștri prin milostenie, a mai precizat Preasfinția Sa.

În finalul conferinţei Preasfințitul Părinte Emilian a răspuns întrebărilor auditoriului, legate de tema conferinţei şi de alte preocupări spirituale ale celor prezenţi.

Preot Bogdan Tod

thumbnail (1)

thumbnail (2)

thumbnail (3)

thumbnail (4)

thumbnail (5)

thumbnail (6)