PS Emilian Crișanul la Hramul Catedralei Episcopale din Deva

Miercuri, 6 decembrie 2017, de sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, făcătorul de minuni, Catedrala Episcopală din Deva și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej Sfânta Liturghie a fost oficiată de către un sobor de arhierei, preoți și diaconi, în frunte cu Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei. Din soborul slujitor au mai făcut parte Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, Preasfințitul Părinte Daniil, Episcopul Daciei Felix, Preasfințitul Părinte Ilarion Făgărășanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului și Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului. Răspunsurile liturgice au fost oferite de către corala „Psalmodia Transylvanica” a Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.
Cuvântul de învățătură a fost rostit de către Preasfințitul Părinte Episcop Nicodim care a vorbit despre virtuțile ce au încununat viața Sfântului Ierarh Nicolae, și anume credința, iubirea de Dumnezeu și de aproapele, și milostenia, acestea făcându-l să fie atât de iubit și cinstit, din timpul vieții sale și până în ziua de astăzi.
La final, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a oferit Crucea Episcopiei Devei și Hunedoarei pentru clerici Părintelui Prof. univ. dr. Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca și dirijorul coralei „Psalmodia Transiylvanica”, iar apoi a mulțumit pentru prezență ierarhilor, soborului slujitor, autorităților centrale, județene și locale, Coralei „Psalmodia Transylvanica” și tuturor credincioșilor, îndemnându-i să-l roage pe Sfântul Nicolae să mijlocească pentru noi înaintea lui Dumnezeu.

image

image

image

image

image

image
Sursa: http://episcopiadevei.ro/index.php/2017/12/06/hramul-catedralei-episcopale-din-deva-3/