Şedinţă solemnă în Parlament | Părintele Patriarh: Regele Mihai I a fost un credincios statornic al Bisericii Ortodoxe Române

Părintele Patriarh Daniel a participat luni la şedinţa solemnă a Camerelor reunite ale Parlamentului, dedicată omagierii Regelui Mihai I.

Evenimentul comemorativ a început prin intonarea Imnului Naţional al României, după care a fost păstrat un moment de reculegere.

În continuare, a fost redat video ultimul discurs al Regelui Mihai în Parlamentul României.

Klaus Iohannis, Preşedintele României, a transmis primul mesaj în memoria Regelui, subliniind că Majestatea Sa va rămâne în amintirea poporului român ca un mare om de stat care a apărat cu toate puterile și prerogativele sale România în vremea domniei și a făcut tot ce i-a stat în putință mai apoi, în exil, pentru reînnodarea legăturilor tradiționale ale României cu democrațiile occidentale.

În cuvântul rostit, Patriarhul a vorbit despre virtuţile Regelui Mihai I al României care l-au călăuzit întreaga viaţă, precum credinţa în Dumnezeu şi demnitatea în comportament.

Regele Mihai I a fost un credincios statornic al Bisericii Ortodoxe Române şi nu şi-a ascuns niciodată credinţa, a spus Părintele Patriarh Daniel.

Majestatea sa a murit marţi la vârsta de 96 ani, la reşedinţa din Elveţia. Programul funeraliilor poate fi consultat aici.
Sursa: http://basilica.ro/sedinta-solemna-in-parlament-parintele-patriarh-regele-mihai-i-a-fost-un-credincios-statornic-al-bisericii-ortodoxe-romane/

image

image

image