Sfântul Nicolae le-a adus copiilor din Arad un spital renovat

În după amiaza zilei de pomenire a Sfântului Ierarh Nicolae – 6 decembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, înconjurat de un sobor de clerici și în prezența colectivului medical, a săvârşit slujba de sfinţire a Compartimentului Clinic de Boli Infecțioase Copii din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Județean Arad, secţie ce a beneficiat de o renovare totală. Din sobor au făcut parte: Părintele Gabriel Mariș, consilier social, Părintele Vasile Cucu, secretar eparhial și preot în cadrul Spitalului Județean Arad, Părintele arhid. Tiberiu Ardelean, inspector bisericesc.ÎPS Părinte Arhiepiscop Timotei, a vorbit celor de față despre Sfântul Nicolae ca făcător de minuni, între care vindecările unor boli și mai ales de copii. Totodată, în legătură cu inaugurarea și sfințirea secției amintite, Chiriarhul a arătat și contribuția Arhiepiscopiei, motivată cu strădania de a sprijini eforturile medicale depuse pentru sănătatea și viața celor mici, după care a mulţumit tuturor ostenitorilor, binefăcătorilor, conducerii spitalului şi cadrelor medicale pentru buna colaborare şi pentru faptul că au oferit ocazia ca în această perioadă a Postului Nașterii Domnului să se împletească osteneala postului cu săvârşirea de fapte aducătoare de mângâiere şi de sănătate pentru copiii care vin în acest spital de pediatrie pentru a redobândi sănătatea.

Arhiepiscopia Aradului a fost principalul sponsor al acestui compartiment spitalicesc, donând pentru lucrările de renovare aproape 100 000 lei, sumă colectată din parohiile arădene urmare inițierii campaniei umanitare de către Sectorul Social Filantropic și Misionar al eparhiei. Cu prilejul sfințirii, au fost oferite icoane pentru fiecare pătuț de copil din acest compartiment.

Proiectul destinat acestei renovări a spitalului a fost intitulat „Cu drag pentru viitor” și a fost inițiat de tânăra Anamaria Nyeki Popa, președinta Asociației Cetatea Voluntarilor din Arad. Proiectul și-a propus reabilitarea compartimentului, pentru a corespunde normelor legale prevăzute în vederea obținerii autorizației sanitare și nu în ultimul rând, pentru a atinge standardele europene. În cadrul campaniei de strângere de fonduri au fost implicați mii de arădeni și mai multe instituții care au înțeles importanța unui spital ultramodern pentru copiii bolnavi. Lucrările de renovare vor continua anul viitor cu etajul inferior.

Atât președintele asociației cât și colectivul medical au mulţumit Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop pentru slujba de binecuvântare a lucrărilor de renovare realizate în compartimentul de pediatrie şi pentru buna colaborare şi susţinere de-a lungul timpului.

Sectorul Social Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Aradului

1

2

3

4