Slujire arhierească şi concert de colinde în Parohia Apateu

În Duminica a 27-a după Rusalii, Chiriarhul Aradului, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, a poposit în Parohia Apateu, din Protopopiatul Ineu. Cu acest prilej, Înaltpreasfinţia Sa a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească în biserica cu hramul ,,Pogorârea Sfântului Duh” , înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa oficialităţilor locale şi a numeroşi credincioşi. Din sobor au făcut parte: Pr. Ciprian Sălăvăstru, Parohia Moţiori, Pr. Adrian Hanţiu, Parohia Vânători, Pr. Andrei Slăv, Parohia Berechiu şi Arhid. Tiberiu Ardelean, inspector bisericesc.

În cuvântul de învăţătură rostit în cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit despre ,,Desăvârşirea creştină” (cf.citirilor scripturistice: Efes. 6; Lc. 13), care se câştigă prin biruinţa binelui asupra răului într-o luptă în care omul are nevoie de harul lui Dumnezeu, îmbrăcând armura divină a unor valori nepieritoare, ca adevărul şi dreptatea. Astfel, desăvârşirea înseamnă îndreptare şi mântuire, Evanghelia zilei, mai ales, ilustrând modul realizării adevăratului caracter religios-moral ce înalţă, pe drept, întreaga fiinţă a credinciosului.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele paroh Constantin Ilica a adus mulţumiri Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei pentru grija părintească pe care o poartă faţă de credincioşii din Parohia Apateu, mai de cu seamă în vremea pregătitoare pentru marile praznice, precum şi preoţilor slujitori, oficialităţilor prezente şi tuturor credincioşilor care au luat parte la Sfânta Liturghie.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul mixt al parohiei, unul dintre coruri de renume din Arhiepiscopia Aradului. La sfârşit, corul dirijat de părintele paroh, a oferit Înaltpreasfinţiei Sale şi credincioşilor prezenţi un buchet de colinde cu ocazia apropierii Praznicului Nașterii Mântuitorului Hristos.

Protos. Iustin Popovici

0

1

25276679_10203891709168358_1517812421_n

3

5