Slujire arhierească şi Concert de colinde la Parohia Arad Micalaca Veche II

Seara Praznicului Nașterii Domnului a adus bucurie sporită credincioșilor Parohiei Arad Micalaca Veche II cu hramul bisericii ,,Nașterea Domnului” prin slujirea Vecerniei de către Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, alături preotul paroh Mircea Bupte, preotul Aurelian Popa, preotul Bogdan Oneţ de la Parohia Mândruloc, preotul Vlad Oneţ, capelan la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Arad, preotul Iacob Bupte și preotul Emil Roman.

A urmat tradiționalul concert de colinde prezentat de părintele Aurelian Popa, prin care grupul bărbătesc și  corul mixt ,,Nașterea Domnului” au lăudat și au preamărit Nașterea Pruncului Iisus în ieslea Betleemului.

Chiriarhul a rostit un cuvânt în legătura anului omagial de cinstire a sfintelor icoane şi picturii bisericeşti, în care a exemplificat şi pe aceea dintre icoane, imnele bisericeşti şi colindele poporului, toate arătând şi prin cei ce le-au lucrat, înzestrarea oamenilor spre câştigarea celor de folos pe toate planurile vieţii.

Întrucât biserica parohială se pictează, Înaltpreasfințitul Timotei a îndemnat credincioșii să urmărească așezarea icoanelor și scenelor biblice pentru o mai bună înțelegere a rânduielii bisericești după care se pictează în Biserica Ortodoxă. Un prilej fericit a fost că în această zi a fost prezentată în biserică o expoziție de icoane conținând întreg sinaxarul, copiii de la Școala Gimnazială Caius Iacob, sub îndumarea doamnei Beatrice Mandă, profesor de religie alegând icoanele, parohia îngijindu-se de tipărirea lor, aceasta pentru ca atât copiii, cât și credincioșii să aibă o legătură și mai apropiată cu sfântul zilei în care s-au născut, ori au fost botezați, cununați sau au diferite evenimente în familiile lor.

În numele preoților și credincioșilor parohiei părintele paroh Mircea Bupte a adus mulțumiri Înaltpreasfințitului Părinte Timotei pentru prezență, pentru împreuna rugare la slujba de seară, pentru cuvântul de învățătură și a oferit, în numele tuturor, un buchet de flori.

Protos. Iustin Popovici

26056934_1607375792642206_1620912407_n

26057726_1607375972642188_492354299_n