TAINA SFÂNTULUI MASLU LA PENITENCIARUL DIN ARAD

Luni 11 decembrie și Miercuri 13 decembrie 2017, în ambele locații ale Penitenciarului din Arad, s-a oficiat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscop al Aradului, Taina Sfântului Maslu pentru toți cei prezenți, reprezentanți din partea conducerii instituției dar și o parte parte din deținuții custodiați în acest Penitenciar, îndeosebi cei bolnavi și suferinzi. Soborul a fost format din 7 preoți, care au dat curs invitației preotului capelan Vlad Oneț. Din sobor au făcut parte alături de preotul capelan Vlad Oneț; preotul Pompiliu Gavra, director a Seminarului Teologic din Arad și preot paroh la parohia Sânpaul, preotul Sandu Vlad Sergiu, profesor la Seminarul Teologic din Arad și preot paroh la parohia Firiteaz, preotul Aurelian Popa, preot slujitor la parohia Micalaca Veche II, preotul Bogdan Oneț, preot paroh la parohia Mândruloc, preotul Pele Silviu Raul din parohia Cruceni și preotul Tod Bogdan de la parohia Bodrogul Nou.
Sfânta Taină a Maslului a fost săvârșită atât în Biserica cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din incinta Penitenciarului Arad, cât și în Capela cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”, din incinta Secției exterioare a Penitenciarului din Arad.
În cadrul slujbei Sfântului Maslu din data de 13.12.2017, Cuvîntul de învățătură a fost rostit de către preotul Pompiliu Gavra, iar la finalul slujbei Sfântului Maslu din data de 11.12.2017, Cuvântul de învățătură a fost rostit de către preotul Bogdan Oneț .
Preotul Pompiliu Gavra, directorul Seminarului Teologic din Arad a adresat persoanelor private de libertate prezente, un frumos cuvânt de învățătură specific acestei perioade pregătitoare pentru marele Praznic al Nașterii Domnului, accentuând faptul că în această perioadă omul este dator să-și poarte grijă de sufletul său, îndemnându-i pe cei de față să gândească cu speranță, cu dragoste, cu iertare și cu nădejde la libertatea pe care o dăruiește Hristos lumii prin Nașterea și Învierea Sa din morți, Cel care eliberează întreaga umanitate de păcat și de moarte. Părintele Pompiliu Gavra, i-a îndemnat să se facă roditori ai faptelor bune pentru a-l primi pe pruncul Iisus în sufletul lor.
Preotul Bogdan Oneț la momentul cuvenit a adresat și el celor prezenţi un cuvânt de învăţătură, pus sub titlul ,,Sfintele Taine ale Bisericii” în care a accentuat rolul participării credincioșilor la slujbele Bisericii, pentru ca omul să se poată împărtăși de roadele darurilor Sfântului Duh în lume, pentru toți cei care cheamă ajutorul lui Dumnezeu, pentru a se face chivernisitori ale Darurilor lui Dumnezeu, dobândindu-și vindecarea sufletelor și trupurilor lor.
În Penitenciarul Arad, prin buna colaborare între conducerea instituţiei şi Centrul eparhial, persoanele private de libertate, beneficiază mereu de o permanentă grijă din partea Înaltpreasfințitul Părinte Timotei Arhiepiscop al Aradului, cel care împlinește cu aleasă purtare de grijă cuvântul Mântuitorului, care ne îndeamnă pe toți să-i cercetăm pe cei din temniță.(Matei 25,36)
Preot capelan Vlad ONEȚ

image