Vizită arhierească în parohia Sântana I

În Duminica a 31-a după Rusalii, Parohia Sântana I a avut cinstea de a primi vizita Preasfințitului Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului. Credincioșii, în număr mare, în frunte cu preotul paroh Nicolae Rădulescu, l-au primit pe Preasfinția sa cu toată dragostea și căldura. În prezența reprezentanţilor autorităților locale și județene, și a credincioșilor, Preasfințitul Părinte Emilian a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie înconjurat de preotul paroh și de preoții pensionari Eftimie Dobrean, fost preot paroh, pr. Nicolae Porcolean si diac. Mircea Proteasa.

În bogatul cuvânt de învățătură, ziditor de suflete, Preasfințitul Părinte Emilian a vorbit, pe marginea uneia din marile minuni pe care Mântuitorul nostru Iisus Hristos a săvârșit-o, vindecarea orbului din Ierihon. Vorbind despre cetatea Ierihonului, despre handicapul multora de a nu avea parte de vederea fizică, dar cu simțurile duhovnicești dezvoltate, cât și despre recunoștința pe care se cuvine să o aibă omul față de Dumnezeu, Preasfinția sa  a evidențiat și faptul că Iisus Hristos, ca ,,Lumină a lumii”, ,,Răsăritul cel de sus” oferă darul luminii fizice, al vederii, celui care n-a cerșit, ci a cerut ,,Lumină”, (Ce voiești? Să văd). Mântuitorul Hristos nu numai că i-a redat vederea celui orb, ci i-a dat și privilegiul de a vedea măreția Ierihonului și de a arăta prin prezența sa în cetate puterea dumnezeiască a lui Iisus, Fiul lui David.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele paroh Nicolae Rădulescu a mulțumit Preasfinției sale pentru vizită, prezentându-i, pe scurt, un istoric al parohiei în care a poposit, le-a mulțumit autorităților prezente, credincioșilor, care împodobesc cu prezența lor, biserica, adresând invitația, Preasfinției sale, de a mai poposi în parohie ori de câte ori are prilejul.

Diacon Adrian Crainic

image

20171203_112423(0)

20171203_112846_001

20171203_115740

20171203_115850_010