Cerc Misionar – Pastoral în Parohia Șiad

În Duminica a XXXIII-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Șiad, începând cu orele 16:00, s-au întrunit preoții Cercului Pastoral – Misionar nr. 2 Beliu, coordonați din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu Arhiepiscopul Aradului, de Părintele Ioan Huțiu din Parohia Beliu.
Întrunirea a debutat cu săvârșirea Paraclisului Maicii Domnului, luând parte credincioșii parohiei cât și cei din parohiile învecinate. După terminarea slujbei, Părintele Nicolae Ciocan de la Parohia Archiș, a prezentat referatul cu tema „ Sinodalitatea – Temelie și Unitate a Bisericii Ortodoxe Române”, având în vedere că Sfântul Sinod a proclamat anul acesta ca fiind ,,Anul Omagial al unității de credință și de neam” și ,,Anul comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918”.
La finalul întrunirii, Părintele Paroh Cosmin Iercoșan, a mulțumit Maicii Domnului, ocrotitoarea bisericii, preoților și tuturor celor prezenți. Seara s-a încheiat cu o agapă frățească, dăruită de credincioșii parohiei.
Pr. Sorin Streulea
Parohia Ciuntești

image

image