Constituirea consiliului parohial al Catedralei Vechi din Arad

În prezența Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, în sala de ședințe a Parohiei Arad-Centru, a avut loc ședința de constituire a Consiliului parohial, a celei dintâi dintre parohiile Eparhiei Aradului. Ședința o fost deschisă de către Pr. Traian-Ioan Micoroi, Parohul Catedralei Vechi, care a salutat prezența Înaltpreasfinției Sale în mijlocul preoților și consilierilor Parohiei Arad-Centru, mulțumindu-i totodată pentru purtarea de grijă arătată în permanență slujitorilor și credincioșilor acestei parohii. În continuare, conducerea lucrărilor ședinței a fost preluată de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop, care a adresat un cuvânt celor de față. Mai întâi a adresat cuvânt de felicitare noilor membri ai Consiliului parohial, după care a făcut o evaluare a importanței istorice a acestei parohii, precum și a întregii activități desfășurate în anul precedent.
După acest moment a urmat constituirea Consiliului parohial, ales la data de 14 ianuarie 2018, în conformitate cu prevederile statutare și regulamentare în vigoare. Constatându-se prezența numărului regulamentar Părintele Paroh a adresat mulțumiri și felicitări noilor membri, arătând totodată, importanța și scopul acestei ședințe: constituirea Consiliului parohial, alegerea unui secretar și delegarea epitropilor. În continuare s-a dat citire art. 59-62 din Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, privind atribuțiile Consiliului parohial, și art. 24, al. 2 și 3 din Regulamentul pentru funcționarea organelor deliberative și executive din Patriarhia Română, privitoare la alegerea unui secretar, respectiv depunerea jurământului.
Îndeplinindu-se procedurile de constituire a Consiliului parohial și de alegerea a unui secretar, în persoana PC. Arhid. Tiberiu Ardelean, a avut loc, în fața Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și a părinților slujitori ai Catedralei Vechi, depunerea jurământului. După aceasta s-a dat citire art. 63 din Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române și art. 26, al. 48-50 din Regulamentul pentru funcționarea organelor deliberative și executive din Patriarhia Română, cu privire la delegarea epitropilor parohiali. Urmare a propunerilor făcute, au fost aleși, prin vot deschis, în unanimitate, epitropii parohiali.
În cadrul aceleași ședințe a avut loc analiza execuției bugetare a parohiei pe anul 2017.
Arhid. Tiberiu Ardelean, secretarul Consiliului parohial
Marian Incicaș, cântăreț bisericesc

image

image

image

image