Mica Unire, sărbătorită de cei mici pe gheață

După Slujba de Te-Deum săvârșită în biserica Parohiei Ortodoxe Aradul Nou de cei trei preoți slujitori, în frunte cu pr. paroh Teodor Faur, a devenit deja o tradiție, ca de Ziua Micii Uniri din 24 ianuarie, copii din Corul „Sfințișorii” al Parohiei, să serbeze, pentru al treilea an consecutiv, într-un mod inedit, acest eveniment.

Copiii au avut bucuria ca să se întâlnească pe Patinoarul din Arad pentru a participa la ora de cateheză, de data aceasta, lecția având și culoare istorică, patriotică, totul pe fondul promovării sănătății prin mișcare. „Razele soarelui ne-au înveselit, drapelul țării ne-a făcut să ne simțim mândri, hora unirii cântată și jucată de noi a îndemnat pe toți cei prezenți pe patinoar să mediteze (pozeze) mai mult asupra evenimentului național, patinele alunecau prea ușor, ciocolata caldă ne-a încălzit, mirosul de cozonaci ne-a întărit, jocul și voia bună ne-au umplut sufletul de bucurie, astfel încât toți am mulțumit lui Dumnezeu pentru minunata țară în care ne-am născut!” – menționează pr. cons. Gabriel Mariș – coordonatorul activităților cu copiii din parohie.

Copii au recapitulat esența acestei zile importante: Unirea Principatelor Române, cunoscută ca Mica Unire, a avut loc la jumătatea secolului al XIX-lea prin unirea statelor Moldova și Țara Românească sub numele Principatele Unite ale Moldovei și Țării Românești. Unirea a fost legată de personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza și de alegerea sa ca domnitor al ambelor principate la 5 ianuarie 1859 în Moldova și la 24 ianuarie1859 în Țara Românească.

Activitatea de la patinoar a fost susținută prin purtarea de grijă a Asociației Ortodoxe Sf. Mare Mc. Gheorghe – Aradul Nou.

20180124_195421

IMG-20180124-WA0022